Regionen

Barnas Sommerfestival utgjør et perfekt utgangspunkt for å utforske den spennende regionen vår videre, og på søndagen har vi inngått samarbeid med flere aktører hvor du som har weekendpass får gratis eller gode rabattert inngang.  Disse vil bli lansert etter hvert, følg med på vår FB side.

På Lindesnes og Lista Fyr er det disse dagene fyrfestival, og søndagen er dedikert til barnefamilier. Her blir det konserter, drageverksted og mange andre spennende aktiviteter. På vei ut til Lindesnes Fyr finnes  Barnas Dyrepark. Her kommer du tett på dyrene og for de aller minste så er det flott og minnerik opplevelse å kunne holde en kanin eller klappe hesten. Videre anbefaler vi en tur innom Båly hvor Jentan på Båly lager nydelig mat med deilige råvarer fra havet. Spis en nystekt fiskekake mens du ser fiskebåtene losse. Disse dagene arrangeres det også Kanaldagene på Båly, med masse gøye aktiviteter.

På vei ut til Lista Fyr finner du FlipSide som er et lite elderado for tøffe aktiviteter. Et enormt innendørs og utendørs skate-område. Vegg i vegg finner vi go carte bane og aktivitetshus med blant annet paint ball. Litt lenger inne på Lista, oppe på en høyde finner vi en fantastisk utsikt utover Listalandet, men også havet. Her ligger en annen avdeling av Vest-Agder Museum, Nordberg Fort. Dette er både museum med utstillinger, cafe og med barneaktiviteter. Husk å avslutte søndagsturen med en nydelig utendørs konsert på Lista Fyr – magisk!

Ved Hesså i Marnardal finner vi et lite elderado. Her kan vi rafte, rappellere og  padle kano blant annet. Dette er stedet for familie og altså fullt mulig også for mindre barn å delta. Litt mer aktiv ferieopphold, men her kan en utfordre det litt ekstreme i kontrollerte former og med god veiledning fra Adventure Norway. På grensen mellom Mandal og Vigeland ligger Sjølingstad Uldvarefabrik. En gammel fabrikk som idag er endel av Vest-Agder Museum. På Sjølingstad er de flinke med barneaktiviteter og holder åpent hele året, men nå om sommeren skjer det spesielt mye.

Del